Φωτιά στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας - Επιχειρούν 4 εναέρια μέσα
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε αγροτοδασική έκταση στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας, με ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις να επιχειρούν για την κατάσβεσή της.
Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά περίπου στις 15:30 και άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις για την αντιμετώπιση του μετώπου.
Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 5ης ΕΜΟΔΕ, με τη συνδρομή επτά πυροσβεστικών οχημάτων.
Από αέρος, τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της φωτιάς.
Στην επιχείρηση συμμετέχει και ο Δήμος Ζηρού, ο οποίος έχει διαθέσει υδροφόρες για την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Η περιοχή βρίσκεται σήμερα σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 3.
Παράλληλα, το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) έχει συνεχή εικόνα από το μέτωπο, μέσω drone εξοπλισμένου με θερμική και οπτική κάμερα.
Την ίδια ώρα, για τη διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Πρέβεζας.